Már egyáltalán nem néznek furám arra, aki otthon fagyit készít. Nem is csoda, hogy sokan próbálkoznak otthon, hiszen egyre többen igyekeznek olyat fogyasztani, amely nem dúskál a mesterséges alapanyagokban Ha ti is így vagytok ezzel, akkor a házi fagyi a nektek való. 

Tombol a kánikula és mindenki vágyik egy kis felfrissülésre, amire a fagyi kitűnő választás. A klasszikus ízváltozatok között nekünk abszolút kedvenc a csokis fagyi, amelyet ha jó minőségű csokoládéból készítünk el, akkor a boldogsághormon-raktáraink is feltölthetjük vele.

Olyan receptet hoztunk nektek a Nosalty kínálatából, amelyhez nem szükségeltetik fagyigép, ráadásul ez egy alapreceptet, így ízlésünk szerint variálhatjuk fűszerekkel, grillázzsal, puffasztott rizzsel vagy amivel csak szeretnénk.

Hozzávalók

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.

A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.

Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.

Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.

Borítókép forrása: Food52

Hirdetés: