Már egyáltalán nem néznek furám arra, aki otthon fagyit készít. Nem is csoda, hogy sokan próbálkoznak otthon, hiszen egyre többen igyekeznek olyat fogyasztani, amely nem dúskál a mesterséges alapanyagokban Ha ti is így vagytok ezzel, akkor a házi fagyi a nektek való.
Tombol a kánikula és mindenki vágyik egy kis felfrissülésre, amire a fagyi kitűnő választás. A klasszikus ízváltozatok között nekünk abszolút kedvenc a csokis fagyi, amelyet ha jó minőségű csokoládéból készítünk el, akkor a boldogsághormon-raktáraink is feltölthetjük vele.
Olyan receptet hoztunk nektek a Nosalty kínálatából, amelyhez nem szükségeltetik fagyigép, ráadásul ez egy alapreceptet, így ízlésünk szerint variálhatjuk fűszerekkel, grillázzsal, puffasztott rizzsel vagy amivel csak szeretnénk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.
Borítókép forrása: Food52
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…