Már egyáltalán nem néznek furám arra, aki otthon fagyit készít. Nem is csoda, hogy sokan próbálkoznak otthon, hiszen egyre többen igyekeznek olyat fogyasztani, amely nem dúskál a mesterséges alapanyagokban Ha ti is így vagytok ezzel, akkor a házi fagyi a nektek való.
Tombol a kánikula és mindenki vágyik egy kis felfrissülésre, amire a fagyi kitűnő választás. A klasszikus ízváltozatok között nekünk abszolút kedvenc a csokis fagyi, amelyet ha jó minőségű csokoládéból készítünk el, akkor a boldogsághormon-raktáraink is feltölthetjük vele.
Olyan receptet hoztunk nektek a Nosalty kínálatából, amelyhez nem szükségeltetik fagyigép, ráadásul ez egy alapreceptet, így ízlésünk szerint variálhatjuk fűszerekkel, grillázzsal, puffasztott rizzsel vagy amivel csak szeretnénk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.
Borítókép forrása: Food52
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…