Már egyáltalán nem néznek furám arra, aki otthon fagyit készít. Nem is csoda, hogy sokan próbálkoznak otthon, hiszen egyre többen igyekeznek olyat fogyasztani, amely nem dúskál a mesterséges alapanyagokban Ha ti is így vagytok ezzel, akkor a házi fagyi a nektek való.
Tombol a kánikula és mindenki vágyik egy kis felfrissülésre, amire a fagyi kitűnő választás. A klasszikus ízváltozatok között nekünk abszolút kedvenc a csokis fagyi, amelyet ha jó minőségű csokoládéból készítünk el, akkor a boldogsághormon-raktáraink is feltölthetjük vele.
Olyan receptet hoztunk nektek a Nosalty kínálatából, amelyhez nem szükségeltetik fagyigép, ráadásul ez egy alapreceptet, így ízlésünk szerint variálhatjuk fűszerekkel, grillázzsal, puffasztott rizzsel vagy amivel csak szeretnénk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez.
A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük, ha már kicsit kihűlt, hozzáadjuk az előző keverékhez.
Elektromos habverővel felverjük a behűtött tejszínt, és a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral habosra verjük, ezt is beforgatjuk, hozzákeverjük a maradék feldarabolt étcsokoládét.
Elsimítjuk egy fagylaltos tálba, s legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. 7,5 dl fagylalt lesz belőle.
Borítókép forrása: Food52
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…