Magas aflatoxin-tartalom miatt a Torras Bio gluténmenetes, csökkentett zsírtartalmú kakaóport visszahívták a boltok polcairól. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hivatalos oldalán közzétett közleményből kiderül, hogy a 150 grammos Torras Bio csökkentett zsírtartalmú, gluténmentes, hozzáadott cukor nélküli kakaópornál magas aflatoxin-tartalmat állapítottak meg.

A visszahívás az alábbi azonosítokkal rendelkező termékre vonatkozik.

Bejelentő: Németország (RASFF 2021.2681)

Termék megnevezése: Torras Bio csökkentett zsírtartalmú kakaópor gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül 150 g

Márka: Torras

Kép a termékről:

7dbf6989 5aad 4b12 c46c 0f7427e26a63?t=1646393437738

Minőségmegőrzési idő: 31.01.2023

Tételszám: 21204-01

Kiszerelés: 150 g

Forgalmazó: Asix Distribution Kft.

A Nébih közlése szerint az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek, amelyek nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet. A mikotoxinok különböző penészgombák által termelt másodlagos anyagcseretermékek, melyek elfogyasztva az állati és emberi szervezetre egyaránt toxikus hatást fejtenek ki. Közülük talán a legsúlyosabb problémát okozó mikotoxinok az Aspergillus flavusAspergillus parasiticus és Aspergillus nominus gombák által termelt aflatoxinok.

A forgalmazó kéri, hogy amennyiben vásároltak a szóban forgó termékből, ne fogyasszák el. A termékek vételárát visszafizetik áruházaikba történő visszavitel esetén.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: