Ha csokiimádó vagy, akkor a csokoládé mousse a neked való édesség. Bár a francia kifejezésnek hála, sokan valami flancos ételként tekintenek rá, pedig arról szó nincs. Nagyon egyszerűen, gyorsan kivitelezhető és hihetetlenül finom.
Ha úgy érzed, szükséged van egy jó nagy adag édes bűnözésre, akkor a csoki mousse-nál jobbat keresve sem találhatsz. Egyszerű az összeállítása és kevés alapanyagra van szükség hozzá, az egyetlen baj, hogy néhány órán át érdemes a hűtőben pihentetni. Tapasztalatunk szerint a csokoládé mousse elkészítésének legnehezebb fázisa, ugyanis nehéz kibírni kóstolás nélkül.
Vannak egyébként bonyolultabb összeállítási módjai is, mi most a lehető legegyszerűbb verziót készítettük el. Nem bántuk meg, szerintünk ezzel is nagyon finom lett!
A tejet felforrósítjuk, az étcsokoládét felaprítjuk, majd forró vízgőz felett felolvasztjuk. Kis adagokban hozzácsorgatjuk a tejet, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. Összeforgatjuk az olvasztott csokival, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tálaláshoz a felaprított tejcsokit megolvasztjuk a felforrósított tejszínben. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd lágy habbá verjük.
Az étcsokis habot poharakba kanalazzuk, majd a tejcsokis habbal és a csokis babkávéval díszítjük. Ez a csokoládé mousse recept nem fog csalódást okozni!
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…