Ha csokiimádó vagy, akkor a csokoládé mousse a neked való édesség. Bár a francia kifejezésnek hála, sokan valami flancos ételként tekintenek rá, pedig arról szó nincs. Nagyon egyszerűen, gyorsan kivitelezhető és hihetetlenül finom.
Ha úgy érzed, szükséged van egy jó nagy adag édes bűnözésre, akkor a csoki mousse-nál jobbat keresve sem találhatsz. Egyszerű az összeállítása és kevés alapanyagra van szükség hozzá, az egyetlen baj, hogy néhány órán át érdemes a hűtőben pihentetni. Tapasztalatunk szerint a csokoládé mousse elkészítésének legnehezebb fázisa, ugyanis nehéz kibírni kóstolás nélkül.
Vannak egyébként bonyolultabb összeállítási módjai is, mi most a lehető legegyszerűbb verziót készítettük el. Nem bántuk meg, szerintünk ezzel is nagyon finom lett!
A tejet felforrósítjuk, az étcsokoládét felaprítjuk, majd forró vízgőz felett felolvasztjuk. Kis adagokban hozzácsorgatjuk a tejet, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. Összeforgatjuk az olvasztott csokival, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tálaláshoz a felaprított tejcsokit megolvasztjuk a felforrósított tejszínben. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd lágy habbá verjük.
Az étcsokis habot poharakba kanalazzuk, majd a tejcsokis habbal és a csokis babkávéval díszítjük. Ez a csokoládé mousse recept nem fog csalódást okozni!
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…