Mi nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a túrógombócot. Szerintünk egy zseniális találmány, amely desszertként is ideális, de egy tartalmas leves után, akár főételként is remek. A túrógombóc hidegen és melegen is finom, és még csak sok összetevő sem szükségeltetik hozzá!
Persze, mert minden ételnek, ennek is megvan a maga ördöngössége. Ugyanis, ha tetszik, ha nem, a túrógombóc néha önálló életre kell. Legalábbis nálunk már többször is döntött úgy, hogy inkább fogja magát és szétesik a forró vízben. Szóval nincs mit szépíteni, hiába az egyszerű alapanyagok, a túrógombóc megfelelő állagát igenis nehéz eltalálni.
Mindenkinek van egy elképzelése az ideális túrógombócról, és ez gyakran igen sokféle lehet: kicsit ruganyos, kicsit gumis, porhanyós, kemény vagy éppen remegős. Tulajdonképpen mindegyik túrógombóc jó, de egyik sem versenyezhet, más gyerekkori túrógombóc-élményekkel.
Mi egy számunkra már bevált receptet mutatunk meg.
A túrót a vajjal elkeverve finomra törjük, hozzátesszük a sót, a tojások sárgáját, és jól összekutyuljuk. A fehérjét mindeközben fehér habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk a búzadarával. Kb. 1 órán keresztül a hűtőben állni hagyjuk.
Ezután sós vizet forralunk, és nedves kézzel tojás méretű gombócokat formálunk, majd szépen beledobáljuk a lobogó vízbe. Fedő alatt, közepes lángon, kb. 5 perc alatt puhára főzzük, végül leszűrjük.
Egy kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, a tejfölt pedig porcukorral ízesítjük. A gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és édes tejföllel és fahéjjal kínáljuk.
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…