A hagyományos töltött paprika az egyik legklasszabb magyar étel. Gyerekként legtöbbször csak a töltelékét ettük meg, mára viszont már a “héját” is imádjuk.
Bár vérbeli magyar ételnek gondoljuk, azt tudtátok, hogy valójában a törököknek köszönhetjük? Emellett a legtöbb balkáni országban megtalálható a rizzsel elkevert, darált húsos töltelék, természetesen nem ugyanabban az ízvilágban, ahogy mi megszokhattuk. Tőlünk északabbra viszont már nem igazán találkozhatunk ehhez hasonló étellel.
Általában nyári ételként tartják számon, pedig nem nevezhető éppen könnyed fogásnak. Az alapanyagokat viszont tény, ami tény, hogy könnyebb beszerezni a meleg évszakban.
Lássunk hát egy hagyományos töltött paprika receptet! Természetesen az igazi konyhafőnökök friss paradicsomból készítik a mártást, mi most inkább egy gyorsabb verziót mutatunk!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…