Te is csokiimádó vagy? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld az elképesztően csokis croissant receptünket, amelyben egyszerűen nem lehet csalódni. 

A hagyományos croissant elkészítése nem egyszerű és nem gyors feladat, de megéri a fáradozást. Figyelnünk kell a kelesztési időre, maga a tészta alapanyagainál viszont semmi extrára nincsen szükségünk.

A croissantnak is számos receptje létezik, de ez senkit ne tévesszen meg, ugyanis egyik sem nevezhető éppen könnyűnek. Mi azonban találtunk egy olyan szuper receptet, amelyet akkor is bevethetsz croissant gyanánt, ha nincs 3-4 órád a konyhában robotolni. A titok nyitja pedig nem más, mint a leveles tészta. Igazi megúszós süti, de szerintünk így is nagyon finom!

A benne található csokoládébomba pedig magáért beszél.

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 tojás
  • kevés liszt

Végy 1 csomag leveles tésztát, olvaszd ki. Nyújtsd 3-4 mm vastagságúra, próbálj téglalap alakot nyújtani! Vágj belőle kb 10-15 cm hosszúságú háromszögeket.

A kedvenc csokoládédat törd kisebb kockákra, és tedd a háromszögek vastagabb végéhez, majd onnan kezdve tekerd fel, tedd sütőpapírral kibélelt tepsire, és kend meg felvert tojással. Akár tortadarával is megszórhatod a tetejét.

Kb. 180 fokos sütőben süsd készre!

Hirdetés: