• 5 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. A tejet egy tányérba öntjük, hozzáadunk 1 teáskanálnyi vanília-kivonatot, elkeverjük. A jól behűtött tejszínt és mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és habverővel habbá verjük.

A babapiskótákat megforgatjuk a vaníliás tejben, majd egy jénai vagy kerámia tál alját szorosan kirakjuk vele, megkenjük bőven tejszínnel, majd kirakjuk egy sor szeletelt eperrel. Újra mártott babapiskóta, tejszínhab és eper jön, amíg az alapanyagok tartanak, majd fóliával lefedjük a tálat. Hűtőben 6-8 órát pihentetjük, amíg az ízek összeérnek és a piskóta is kellőképpen felpuhul.

Borítókép forrása: Otthon sütés-főzés