fbpx
Hirdetés:
Kezdőlap Hírek Így készül el pillanatok alatt az epres álom

Így készül el pillanatok alatt az epres álom

968
0

Az epres álom sütés nélkül készül, ráadásul elrontani sem lehet, mégis mindenki imádja. Elég jó kombináció, nem igaz?

Igazi könnyed, hűsítő édesség, amelyet feltétlenül el kell készíteni az eperszezon alatt. A sütemény szíve-lelke  – ahogy azt a neve is mutatja – az eper, ám mégsem kell belőle túl sok, ugyanis vékonyra szeletelve kerül majd a rétegek közé, és így is átjárja kellemes aromája a desszertet.

Gyorsan összeállítható, az egyetlen kihívás benne, hogy érdemes egy éjszakát hűtőbe pihentetni, hogy a babapiskóta kellőképpen megpuhuljon- – és nem belopakodni a hűtőbe, és ellopkodni róla a finom eperszemeket.

A krém egy mascarponés, vanília cukorral megspékelt tejszínhab lesz, így lágyabb és selymesebb lesz a végeredmény, mint egy sima tejszínhabbal. Ha pedig felnőtteknek készítjük, akkor rakhatunk bele kis rumot vagy narancslikőrt is, nem fogják elrontani.

 Hozzávalók

  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. A tejet egy tányérba öntjük, hozzáadunk 1 teáskanálnyi vanília-kivonatot, elkeverjük. A jól behűtött tejszínt és mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és habverővel habbá verjük.

A babapiskótákat megforgatjuk a vaníliás tejben, majd egy jénai vagy kerámia tál alját szorosan kirakjuk vele, megkenjük bőven tejszínnel, majd kirakjuk egy sor szeletelt eperrel. Újra mártott babapiskóta, tejszínhab és eper jön, amíg az alapanyagok tartanak, majd fóliával lefedjük a tálat. Hűtőben 6-8 órát pihentetjük, amíg az ízek összeérnek és a piskóta is kellőképpen felpuhul.

Borítókép forrása: Otthon sütés-főzés

Hirdetés: