Ha olyan filmet néznél, ami tele van ínycsiklandó ételekkel, és mellette még a hangulata is rendben van, akkor A séf című filmmel nem lőhetsz mellé. Viszont, ha fogyókúrázol, akkor óvatosan, ugyanis ez után a film után nem fogod kibírni, hogy ne egyél megy egy hatalmas, szaftos street food-kreációt.

A története tulajdonképpen egészen egyszerű:a tehetséges mesterszakács, Carl Casper (Jon Favreau) már évek óta ugyanazt a menüt főzi. Hogy mi ez pontosan? Hát, ami ízlik az embereknek, és amihez az étteremtulaj ( (Dustin Hoffman) pont ezért foggal körömmel ragaszkodik is. Az élet azonban rögvest felfordul, amikor a morózus étteremkritikus hírében álló Ramsey Michel látogat el az étterembe, hogy kiértékelje a felszolgált menüt. A kritika – amint az sejthető is – nem lesz túl verőfényes, Ramsey cikkében elmarasztalja Caspert, aki szerinte bár egykor egy különleges ízeket kereső séf volt, mára leginkább egy kiégett szakmunkáshoz hasonlítható.

https://www.youtube.com/watch?v=od3ngildai0

Caspert annak rendje és módja szerint szíven üti a kritika, de talán éppen ez kell ahhoz, hogy fogja magát, és hátrahagyva az egykori éttermét, új életbe vágjon bele. Ebben az életben pedig szerepel egy food truck, egy körút és vagy egy tucatnyi új és különleges íz…

Szerintünk egy roppant szórakoztató, igazi gasztro-feel-good film, amelyet bármikor jól esik megnézni. Bár nincs túlspilázva, és  a történet sem egetrengető, mégis valamitől nagyon működik. Na és persze, amiért mi különösen szeretjük, az a valódi food-porn hangulat, egyszerűen ha nézed muszáj közben enned. Szóval, aki nem akarja magát kitenni a kísértésnek az inkább hanyagolja ezt a filmet, mindenki másnak azonban egy kellemes kikapcsolódás lesz.

 

Hirdetés: