A rakott krumpli, közismert és közkedvelt étel, mi is imádjuk, de ha szeretnéd egy kicsit feldobni, akkor mutatunk egy krémes, francia változatot, amely után mind a 10 ujjadat megnyalod.
A rakott krumplit mellesleg senkinek sem kell bemutatni, a francia testvére, a gratin de pomme de terre névre hallgat, és rengeteg féleképpen elkészíthetjük, simán burgonyával, de sonkával, vagy egyéb nyalánkságokkal is megspékelve. Mi most az alap receptet mutatjuk meg nektek, amelynek a hajszálvékony burgonya az alapja!
Hozzávalók
1 kg burgonya
60 g reszelt gruyère sajt (svájci sajtféle)
25 cl tejföl
30 g vaj
1 gerezd fokhagyma
bors
só
Hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre a burgonyát. Dörzsöljük be fokhagymával a tepsi falát. Helyezzük el szorosan egymás mellett a burgonyaszeszeteket, szórjuk meg a sajttal, valamint kenjünk be gazdagon tejföllel. Ezután rétegezzünk, egészen addig, amíg el nem fogynak az összetevőink! A legvégén adjuk hozzá a vajat, és süssük 200 fokon 50 percig. Azonnal fogyasztható!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…