Forrás: Háztartásma

Bár a káposztás rétes nem az az étel, amire mindenki ugrik, de aki szereti, az viszont nagyon szereti. Mi egyértelműen az utóbbi tábort erősítjük!

A káposztás rétes messze nem olyan bonyolult étel, mint amennyire elsőre gondolnánk, bár az igaz, hogy mi most előre elkészített réteslapokból készítettük. A többség a gyümölcsös és édes változatokért jobban rajong, de szerintünk a fűszeres, sós káposztás rétesnek egyszerűen nincs párja.

Természetesen ha kicsit nagyobb kihívásra vágyunk, akkor a kész réteslapok helyett csináljuk meg, mi magunk!

kaposztas-retes-recept-foto (1) | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Cookpad

Hozzávalók

  • 6 réteslap
  • 150 dkg fehér káposzta
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • cukor ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • olaj

A káposztát tisztítsd meg, reszeld le egy tálba, sózd be jó alaposan, aztán hagyd fél óráig állni. Ha ez letelt, nyomkodd ki a káposzta levét. Egy alkalmasnak tűnő serpenyőben dinszteld meg a hagymát – előtte persze kockázd fel -, majd amikor már kicsit fonnyadt, törd hozzá a fokhagymát, és a hangulatodnak megfelelő mennyiségű cukrot – egy-két evőkanálnyi bőven elég – is adj hozzá. Ha szépen karamellizálódik, ideje, hogy összekeverd a káposztával. Ha összeálltak, fedd le az egészet, és hagyd körülbelül fél óráig párolódni.

Amíg a serpenyőben buliznak a hagymák és a káposzta, addig készítsd elő a réteslapokat: tégy le egy abroszt, lisztezd be, arra fektesd két részre osztva a réteslapokat – tehát három legyen egymáson -, és kend meg őket vékonyan olajjal. Ha elkészült a káposzta, halmozd az egyik felét az egyik rakás tészta szélére, a másikat a másikra, majd az abrosz segítségével egyszerűen tekerd fel őket. A tetejüket is kend meg vékonyan – ! – olajjal, aztán mehetnek a sütőbe, 180 fokon nagyjából fél óra alatt elkészülnek.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: