A mogyoróvajas kenyér egyszerűen isteni reggeli, és nemcsak az amerikaik kiváltsága. A boltokban kaphatóak azonban tele lehetnek mindenféle adalékanyagokkal. De van ám egy jó hírünk: ha hiszed, ha nem, egész egyszerűen elkészítheted otthon is. Na, mire vársz még?
Ha vágysz egy házi és természetes ízvilágra, mégsem akarsz lemaradni az ízrobbanásról, akkor tégy egy próbát a házi mogyoróvajjal! Tele van proteinnel, így jól telít, sőt egészséges zsírsav forrás is. A krémes mogyoróvaj színessé teheti reggeli étkezésinket, és tutira egészséges is.
Először is pirítsuk meg a hántolt, natúr földimogyorót!. A sütőlemezen egyengessük el a mogyorószemeket, hogy ne érjenek össze és ne fedjék le egymást. 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk be őket, majd 20 percen keresztül mehet is a pirítás. Félidőben ne felejtsük el megforgatni picit a szemeket, és nyitva hagyni a sütő ajtaját, hogy kiengedjük a párát. Ha kész vannak a mogyik, akkor hagyjuk hűlni 30 percig.
A langyos mogyorókat töltsük bele a turmixgépre, a mézzel és a sóval egyetemben, majd aprítsuk össze őket alaposan, teljesen daráljuk le a szemeket. Most csurgassuk bele az olajat, turmixoljuk 2-3 percig, ameddig szép, krémes állagot nem kapunk. Attól függően, hogy hogyan szeretjük, adhatunk még hozzá sót vagy mézet is. Ha rusztikus darabokra vágyunk, akkor adjuk hozzá a kimaradt mogyireszeléket!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…