A mogyoróvajas kenyér egyszerűen isteni reggeli, és nemcsak az amerikaik kiváltsága. A boltokban kaphatóak azonban tele lehetnek mindenféle adalékanyagokkal. De van ám egy jó hírünk: ha hiszed, ha nem, egész egyszerűen elkészítheted otthon is. Na, mire vársz még?
Ha vágysz egy házi és természetes ízvilágra, mégsem akarsz lemaradni az ízrobbanásról, akkor tégy egy próbát a házi mogyoróvajjal! Tele van proteinnel, így jól telít, sőt egészséges zsírsav forrás is. A krémes mogyoróvaj színessé teheti reggeli étkezésinket, és tutira egészséges is.
Először is pirítsuk meg a hántolt, natúr földimogyorót!. A sütőlemezen egyengessük el a mogyorószemeket, hogy ne érjenek össze és ne fedjék le egymást. 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk be őket, majd 20 percen keresztül mehet is a pirítás. Félidőben ne felejtsük el megforgatni picit a szemeket, és nyitva hagyni a sütő ajtaját, hogy kiengedjük a párát. Ha kész vannak a mogyik, akkor hagyjuk hűlni 30 percig.
A langyos mogyorókat töltsük bele a turmixgépre, a mézzel és a sóval egyetemben, majd aprítsuk össze őket alaposan, teljesen daráljuk le a szemeket. Most csurgassuk bele az olajat, turmixoljuk 2-3 percig, ameddig szép, krémes állagot nem kapunk. Attól függően, hogy hogyan szeretjük, adhatunk még hozzá sót vagy mézet is. Ha rusztikus darabokra vágyunk, akkor adjuk hozzá a kimaradt mogyireszeléket!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…