A házi házi  Raffaello golyócskák legalább olyan jók, mint a boltiak. Ráadásul, ha szép kis tasakba vagy dobozva rakod őket, akkor szerintünk szuper ajándékötlet is.

Egyszerű elkészíteni is, az egyetlen probléma, hogy nagyon hamar elfogy a tálakról. A bolti változat egyébként a világ egyik legközkedveltebb édessége, ám (mint általánosan a bolti variációk), sokkal drágábbak, ráadásul szerintünk a házi finomabb is. Azt pedig már nem is említjük, hogy legalább tudjuk miből készült. Az egyetlen dolog, amit talán ki kell hagynunk a házi Raffaellóból az az ostya, ezt ugyanis elég macerás lenne elkészíteni otthon. Emellett viszont teljes lesz a Raffaello élmény.

Készítsétek hát el az egyik legszuperebb bolti édesség házi változatát, amelyet még csak sütni sem kell!

Hozzávalók

  • 1.65 dl kókusztej
  • 0.5 dl víz
  • 19 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg sovány tejpor
  • 25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 g hántolt mandula (ha nincs hántolt mandulánk, áztassuk 1 percre forrásban lévő vízbe, így a barna hártya könnyedén lejön)
  • 400 g kókuszreszelék (2 csomag)

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Hozzáadunk 1 csomag kókuszreszeléket, a tejport és a folyadéko(ka)t , hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Ha túl lágy lenne, keverhetünk hozzá még tejport és/vagy rakjuk be a hűtőbe fél órára, hogy kicsit szilárduljon a lágy vaj.

Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, majd közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Mini muffinpapírokba helyezzük, tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ez a házi Raffaello recept tutira megéri a rá szánt időt!

Hirdetés: