A lusták sütije: tálban sült gyümölcsös cobbler

Az angol cobbler lényegében a morzsasüti és a pite keveréke, ami kívül picit ropogós, belül pedig nagyon-nagyon szaftos!

Bár a crumble-t, azaz a morzsasütit már bemutattuk Nektek, most kistestvére a cobbler következik, amely rokonához hasonlóan a lusták egyik kedvenc süteménye.

A cobbler egyébként remekül variálható, csupán rajtunk áll a döntés, hogy milyen gyümölcsöt használunk fel hozzá, de szerintünk a savanykás finomságok nagyon jól passzolnak a pitéhez. Ráadásul amellett, hogy nem kell szigorú szabályok mentén haladnunk, ez a desszert gyakorlatilag elronthatatlan, és hidegen, melegen vagy langyosan is kitálalható finomság.

Forrás: Jo Cooks

Hozzávalók

  • 85 dkg áfonya
  • 3,5 dkg liszt
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • A tésztához
  • 21 dkg liszt
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 8,5 dkg hideg vaj + a sütőtálhoz
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 1,2 dl író

 

190 fokra-ra a sütőt előmelegítjük, majd egy sütőtálat vagy 6 kis tűzálló formát vajjal kikenünk.

A megmosott, lecsepegtetett áfonyát összeforgatjuk a liszttel, a barna cukorral, a citromhéjjal és a citromhéjjal, majd a formába tesszük.

A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót konyhai robotgép segítségével szép morzsalékosra kikeverjük. Ha ez megtörtént apránként mehet hozzá a feldarabolt vaj, amelyet beledolgozzuk a vaníliaaromával ízesített íróval együtt, és homogén masszává keverjük. Foltokban az áfonyára kanalazzuk, és nagyjából elsimítjuk.

Ezek után már nem is maradt hátra más, mint hogy a cobblert  25-30 perc alatt az előmelegített sütőben aranybarnára süssük. Melegen kínáljuk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

3 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

3 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

3 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

6 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

6 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago