A chilis bab egy mindig előkapható klasszikus, amivel nem nagyon lehet mellé lőni. Ez igaz is, most viszont egy kicsit extrább formában mutatjuk meg!
A chilis babot kevesebb idő alatt is meg lehet csinálni, ahogy azt legtöbbször mi is tesszük. Ám, ha igazi ízélményre vágytok nem érdemes felpörgetni a készítési folyamatot: hagyjatok időt a főzésnek, higgyétek el megéri. Konzervzöldségek ide vagy oda, ha ugyanis igazán sűrű szaftot akarunk, akkor bizony jó sokáig kell főznünk.
Ám nemcsak a főzési idővel, de a fűszerek terén is lehet nagyot alkotni. A só, a bors és a chili alap, de ha akarunk egy kis édes ízt is csempészni bele, akkor bizony egy leheletnyi cukorra is szükségünk lesz (mi az étcsokoládéval édesítjük meg). Amitől pedig igazán pikáns és mexikói hangulatot ölt a chilis bab az a római kömény.
Ha pedig nagyon gourméra akarjuk venni a figurát, akkor vessük be a sört, az étcsokit és egy csipetnyi fahéjat is.
Mi most egy durván extra chilis bab receptet hoztunk, ha kedvetek szottyanna valami egyedi ízvilágra!
Az apróra darabolt hagymát üvegesre dinszteljük.
Rárakjuk a darált húst, nagy lángon lepirítjuk, kavargatás nélkül.
Forrásig nagy lángon tartjuk, majd a tüzet mérsékeljük és 1 órán át főzzük. Nézzünk rá időnként, nehogy lekapjon.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…