A valamikori Kelet-Németországban, az NDK-ban nem csak a kabaréjelenetből jól ismert levehető ajtajú turmixgépet gyártották, hanem joghurtkészítő gépet is. A joghurtkészítő gép lényegében egy termosz volt, amely az üveget melegen tartotta. Ezt a melegen tartást más konyhagépek, például a kenyérsütő is biztosítja, joghurtot azonban gép nélkül is készíthetünk.
A joghurt alapja természetesen a tej, csak nem mindegy, milyen: joghurtot magas zsírtartalmú tejből tudunk készíteni. Ha nem jutunk házi tejhez, a boltban kapható 3,5% zsírtartalmú tej is tökéletesen megteszi. Utóbbi előnye, hogy fel se kell forralni. Meleg tej és pár evőkanál joghurt a recept, a titok pedig a lassú kihűlés. Egy üveg aljára joghurtot teszünk, feltöltjük a meleg (semmiképp sem forró, inkább langyos) tejjel, a biztonság kedvéért összerázzuk, majd az üveget egy polár takaróba csavarjuk (vagy máshogy tartjuk melegen). A varázslat egy éjszaka alatt megtörténik: az üveg tejből egy üveg joghurt lesz. Igaz, még meleg, érdemes hűtőbe tenni. Aztán szabadon felhasználható, házi gyümölcsjoghurt formájában a gyerekek is imádni fogják: a kényelmesebb szülők lekvárral keverik, a tudatosabbak friss gyümölccsel turmixolják.
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…