Sokan imádják a boltilag vásárolható Kinder Pinguit, ám jó hír, hogy otthon is el tudjátok készíteni Kinder Pingui szelet formájában. Igazából csupa olyan dologból áll, amit csak szeretne lehet, ráadásul nemcsak a gyerekek rajonganak majd érte.
Ha valamilyen különleges édességgel szeretnéd meglepni szeretteidet, vagy éppen magadat, akkor a Kinder Pingui szelet tökéletes erre az alkalomra. Nem hitegetünk senkit, az elkészítése nem éppen egyszerű, ám kétségkívül megéri a rá szánt időt.
Bár itt is többféle variáció létezik, nekünk ez a Kinder Pingui szelet vált be igazán.
Hozzávalók
- 8 tojás,
- 8 kanál cukor,
- 8 kanál liszt,
- 8 kanál víz,
- 2 kanál kakaó,
- 1 tasak sütőpor.
Krém
- 500 – 600 ml tejszín,
- 1 zselatin,
- 2 kanál méz.
Közepére:
- 150 g csoki,
- 100 g olaj
Az alapot egy 8 tojásos piskóta adja majd: 8 fehérjét kevés cukorral kemény habbá verünk. A sárgákat, 8 kanál cukorral fel kell verni, míg meg nem fehéredik, és lassan hozzá kell adagolni a 8 kanál lisztet, a 8 kanál vizet, a 2 kanál kakaót és egy sütőport, majd majd össze kell keverni a felvert habbal és 2 egyforma tepsire elosztani. Pár perc alatt a lapokat készre sütjük.
A krémhez-habhoz: kell 500-600 ml tejszín vagy zacskós (ízlés szerint), 1 zselatin és 2 kanál mez. A tejszín felét fel kell verni kemény habbá, majd a zselatin felét 3 kanál vízbe 4 percig állni hagyni, majd megmelegíteni és hozzáadni a tejszínhabhoz a mézzel együtt. Ezután felverjük, majd rákenjük az egyik piskótára és fél órára hűtőben kell pihentetni.
Középre megy egy csokiréteg (150 g csoki, 100 g olaj) ezt gőz fölött felolvasztjuk, majd a megdermedt hab tetejére adagoljuk, és ismételten lehűtjük.
A tejszín másik felét ugyanúgy el kell készíteni, majd rátenni és lefedni a második piskótával. A tetejére mehet az olvasztott csoki egy kis tejjel vagy tejszínnel, hogy ne keményedjen meg.