A magyarra fordított Harry Potter könyvek 20 éves szülinapja alkalmából arra gondoltunk, összeszedjük nektek a könyvekben említett varázslatos finomságokat. Ugye te is kíváncsi vagy milyen lehet a fincsi vajsör vagy az elvarázsolt csokibéka? Vagy esetleg bevállalnád a Bogoly Berti-féle minden ízű drazsékat is?

Vajsör

Mi mindig is nagyon vágytunk rá, hogy leguríthassunk egy vajsört a Három Seprűben. A “tejes karamellás, fűszerekkel ízesített italkülönlegesség” a varázsló világ egyik legkedveltebb itala. Elsőként a harmadik kötetben, az Azkabani Fogolyban találkozhatunk vele, amikor Harry, Ron és Hermione Roxmortsba látogat. Harry a világ egyik legfinomabb italaként írja le. Ugye milyen jó lenne, ha egy nehéz nap után nekünk is egy finom vajsört szolgálna fel Madame Rosmarte?

15985019485 27f3e67bbb c 1

Bogoly Berti-féle mindenízű drazsé 

A muglik zselés cukorkájára hajaz leginkább a varázslók legnépszerűbb édessége. Ám akad bennük egy kis turpisság, mégpedig, hogy a legkülönbözőbb ízvilágban kaphatóak. Vannak köztük egészen közönséges ízek, mint a csokoládés vagy a mentolos, ám akadnak köztük kevésbé népszerűek, mint a májas vagy a pacalos. Köztudott, hogy George Weasley egyszer kifogott egy szellemízűt, Dumbledore pedig egy életre lemondott róluk, amikor fiatalkorában megkóstolt egy hányásízűt! Brrr!

A drazsé feltalálója Bogoly Berti, aki a 20. század közepén kísérletezett az ízekkel. Ám véletlen egy koszos zokni is belekerült az édességei közé, így születtek a mindenízű drazsék. Népszerű csemege a Roxfortban, de kapható a Mézeskalácsban és a vonaton szolgáló büfés asszonyságnál is.

28034834398 9bb71cdb6f c

Csokibéka

A Roxfort Expresszen többek között azért is érdemes utazni, mert a büfés boszorkány nem száraz szendvicset és meleg Colát, hanem elvarázsolt csokibékát is árul. A gyerekek előszeretettel gyűjtik a csokihoz járó kártyákat is, amik nagy boszorkányokat és varázslókat ábrázolnak (a képek még mozognak is, de nem úgy mint a mugli-világ holografikus fotói). Mellesleg Harry egy óriás csokibékát kap Hermionétól az első közös Karácsonyukra. Bár, mint tudjuk, Ron szerint nem a csoki, hanem a hozzá kapható kártya a lényeg, mi azért az elvarázsolt csokit is megkóstolnánk.4969089700 6caf3e0a56 z

4969089700 6caf3e0a56 z 2

Bűvös bizsere

A roxmortsi Mézeskalácsban hatalmas hordókban tárolják a bűvös bizseréket. Különleges hatása, hogy elfogyasztása után képesek leszünk a föld felett lebegni. Harry egyik nagy kedvence volt, egészen addig, amíg meg nem tudta, hogy egyik összetevője között szerepel a parókás görbencs nevezetű rovar is. Sajnos az Ausztráliában őshonos állat a mugli szemnek szinte alig látható, csípése szédüléssel és lebegéssel jár. Azóta, mióta megtudta Harry a kedvenc édessége alapanyagát, nem is tudott belőle enni, mi bezzeg azért bevállalnánk a helyében!

15169732143 d59768c676 c

 

Hirdetés: