Ugyan ki ne ismerné ezt a ropogós finomságot, amely pikk-pakk kész? A lyoni hagyma egyszerűsége ellenére minden fogást mennyei szintre emel.
A sült hagyma, vagy elegánsabb nevén lyoni hagyma nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is, ráadásul sokkal finomabb és olcsóbb is, mint a ű bolti. Rengeteg mindenhez nagyon jól megy: a hamburgereken és a hotdogokon át, a különböző sülteket is feldobja, de mi például a salátán is el tudjuk képzelni.
vöröshagyma
rétesliszt
bő olaj a sütéshez
A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, és felszeleteljük. (Kb. 2-3 milliméteres szeletek teljesen megfelelőek, ne legyen se túl vékony, se túl vastag)
A felszeletelt hagymát alaposan szétszedegetjük, megforgatjuk a lisztben, hogy mindenhol beborítsa a hagymákat. A felesleges lisztet pedig szita segítségével rázzuk le róla, mert az olajban úgyis csak megégne.
Az olajat közepes lángon hevítsük fel, és kis adagokban kezdjük el kisütni a hagymát. Azért nem szabd egyszerre sokat sütni, mert mert egyrészt nem tud olyan gyorsan sülni, emiatt kiengedi a hagyma a levét, és inkább csak fő, mint sü. Ebben az esetben pedig a hagyma zsíros és plöttyedt lesz, nem olyan ropogós, amilyet szeretnénk.
Olykor érdemes átkevergetni a hagymát, és legyünk óvatosak, megégni sem szabad hagyni, akkor ugyanis keserű lesz a végeredmény. Ne hagyjuk magára egy pillanatra sem, az a biztos.
Ha már szép zsemleszínűre sült, szedjük ki a hagymát egy papírtörlőre, és ha felitattuk a felesleges olajat akkor átmehetnek egy tiszta papírtörlőre.
Az összes hagymával járjunk el a fentiek szerint (sütés, csöpögtetés, felitatás), amíg elfogy. A leitatást mindig tiszta papírtörlőn végezzük. Teljesen hűtsük ki és szárítsuk le a hagymát, mielőtt elcsomagoljuk. A tárolódobozt is kibélelhetjük tiszta papírtörlővel, mellesleg hosszú ideig, akár 1-2 hétig is eláll, már ha addig el nem fogy!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…