A mákos tészta a hagyományos magyar konyha kedvelt édessége. Miért is ne lenne az, hiszen egyszerű, gyors és lássuk be, igencsak finom is. Szinte felesleges is leírni a receptjét, hiszen annyira egyszerű. Mi azért szeretünk biztosra menni, ezért leírjuk a hagyományos receptet hozzá. 

Ha van olyan mákunk otthon, amit már érdemes lenne felhasználni a közeli lejárat miatt, akkor az egyik legtutibb, ha mákos tésztát készítünk belőle. Nekünk legalábbis innen jött az ötlet, végül aztán annyira jól sikerült, hogy többször beleépítjük majd a konyhai recepttárunkba. Ehhez az ételhez szerintünk legjobban a széles metélt passzol, ezért ebből készítettük el.

Annyira egyszerű és gyors (alig 15 perc), hogy elrontani sem lehet, így kezdő konyhában-tüsténkedők is nyugodtan nekiveselkedhetnek. Elő a fakanalakkal, és irány a konyha, erre az ételre nem lehet panasz.

Hozzávalók

  • 500 g tészta (szélesmetélt)
  • 225 g mák
  • 175 g porcukor
  • só ízlés szerint

A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A mákot és a porcukrot összekutyuljuk

A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük és voilá!

A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A mákot és a porcukrot összekeverjük.

A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük.

Hirdetés: