Hogy mi lehet jobb egy mákos gubánál? Hát a mákosguba torta! Természetesen a hagyományos recepttel sincs semmi gond, de hát nem is mi lennénk, ha kicsit nem cifráztuk volna!
Egyszerűen annyira finom lett, hogy biztos nem most készítettük el utoljára. És a legjobb, hogy egész egyszerűen elővarázsolható. Mutatjuk hogyan!
A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgáját kiverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet felmelegítjük a vajjal, és hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön szépen besűrítjük.
A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, hogy megszívja magát kellőképpen. A 26 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kifliket, és 170 fokon 20-25 percig sütjük.
A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral kikeverjük. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk, hogy kihűljön, majd a vajjal jól elkeverjük.
A kihűlt guba tetejét megkenjük a krémmel, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszítjük.
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…