Hogy mi lehet jobb egy mákos gubánál? Hát a mákosguba torta! Természetesen a hagyományos recepttel sincs semmi gond, de hát nem is mi lennénk, ha kicsit nem cifráztuk volna!
Egyszerűen annyira finom lett, hogy biztos nem most készítettük el utoljára. És a legjobb, hogy egész egyszerűen elővarázsolható. Mutatjuk hogyan!
A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgáját kiverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet felmelegítjük a vajjal, és hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját, és lassú tűzön szépen besűrítjük.
A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékhoz. Ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, hogy megszívja magát kellőképpen. A 26 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a kifliket, és 170 fokon 20-25 percig sütjük.
A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral kikeverjük. A tejet felforraljuk, és a tojás sárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk, hogy kihűljön, majd a vajjal jól elkeverjük.
A kihűlt guba tetejét megkenjük a krémmel, majd hűtőben pihentetjük. A tetejét pedig ízlés szerint díszítjük.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…