Sajttorta, sajttorta, miért vagy te oly finom? A sajttorta talán az egyik legkedveltebb sütemény, amelyet ráadásul sütés nélkül is el tudunk készíteni. Megmutatjuk, hogyan lesz igazán finom és krémes!
A sütiket mindenki imádja, de lássuk be, nincs időnk és kedvünk se mindig órát hosszat robotolni a konyhában, és mértani pontossággal méricskélni az összetevőket. Ha hasonló cipőben jársz, de az édességről mégsem szeretnél lemondani, akkor a sajttorta a neked való sütemény, ugyanis ripsz ropsz megvan.
Nagyjából 20 perc alatt kész van a finoman krémes édesség, amelyről egyáltalán nem fog sütni, hogy egy gyorsan “összetákolt” finomságról van szó. A mascarponéból készült desszerteknek rengeteg variánsa létezik, mi most málnával és fehércsokoládéval dúsítottuk.
Hozzávalók
Kekszes alap
- 23 db oreo keksz (25 dkg)
- 7 dkg vaj (olvasztott)
Krém
- 50 dkg mascarpone
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 3 dkg porcukor
- 200 ml növényi tejszín
- 1 teáskanál zselatin
- 2 ek víz
Málnapüré
- 25 dkg málna (+ a díszítéshez)
- 8 dkg cukor
- 1 tk citromlé
- 1 teáskanál zselatin
- 2 ek víz
Kekszes alap
A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük.
Krém
A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.
A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
Málnapüré
A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük (pár másodperc), és hozzákeverjük a málnához.
Összeállítás
A krém 1/3-át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből, és villával cirmosra keverjük, ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk.
A tortát 3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.