A mascarpone egy olyan alapanyag, amelyből rémesen egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni mindenféle finom desszertet, mint amilyen például a mascarponés málnahab is.
A málna, a mascarpone, a tejszín, a vanília és a cukor kombója általában osztatlan sikert arat mindenkinél, ráadásul tényleg nagyon gyorsan összerakható finomságról van szó. Bár gyümölcsös, azért bőven van benne kalória, ám diétásabbá is tehetjük, ha mascarpone helyett görög joghurtot, cukor helyett pedig például xylitet, sztíviát használunk.
Még laktatóbb, ha babapiskótával, kekszel vagy kekszmorzsával rétegezzük. Ha ennyi finomság pedig még mindig nem lenne elég, akkor a málnához remekül megy a csokoládé is, pakoljuk meg vele egy kicsit.
A málnát botmixerrel pürésítjük, akinek zavaróak a magok, szitán átszűrheti. A mascarponéhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, alaposan kikeverjük, majd a málnapürét is hozzáadjuk.
A tejszínt felverjük, a habból először 2-3 kanállal keverünk a krémhez, hogy kissé fellazuljon, majd óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot is.
A krémet poharakba porciózzuk kanállal, vagy habzsákból nyomjuk ki, és kissé behűtjük.
Tálaláskor málnával, mentalevéllel díszíthetjük.
Borítókép forrása: Tesco
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…