A mascarpone egy olyan alapanyag, amelyből rémesen egyszerűen és gyorsan össze lehet rakni mindenféle finom desszertet, mint amilyen például a mascarponés málnahab is.
A málna, a mascarpone, a tejszín, a vanília és a cukor kombója általában osztatlan sikert arat mindenkinél, ráadásul tényleg nagyon gyorsan összerakható finomságról van szó. Bár gyümölcsös, azért bőven van benne kalória, ám diétásabbá is tehetjük, ha mascarpone helyett görög joghurtot, cukor helyett pedig például xylitet, sztíviát használunk.
Még laktatóbb, ha babapiskótával, kekszel vagy kekszmorzsával rétegezzük. Ha ennyi finomság pedig még mindig nem lenne elég, akkor a málnához remekül megy a csokoládé is, pakoljuk meg vele egy kicsit.
A málnát botmixerrel pürésítjük, akinek zavaróak a magok, szitán átszűrheti. A mascarponéhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, alaposan kikeverjük, majd a málnapürét is hozzáadjuk.
A tejszínt felverjük, a habból először 2-3 kanállal keverünk a krémhez, hogy kissé fellazuljon, majd óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot is.
A krémet poharakba porciózzuk kanállal, vagy habzsákból nyomjuk ki, és kissé behűtjük.
Tálaláskor málnával, mentalevéllel díszíthetjük.
Borítókép forrása: Tesco
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…