Hírek

Kísérletünk eredménye : az ínycsiklandó madártej torta

Nem is olyan rég kedvet kaptunk egy kis retró madártej összedobásához, ám végül úgy döntöttünk, csak nem elégszünk meg ennyivel. Most készítettük el először, és kis túlzással, de leesett tőle az állunk. Madártej torta, mi így szeretünk!

Ha egy igazi édes és tömény tortára vágynál (na persze a szó pozitív értelmében), akkor a madártej tortánál keresve sem találsz jobbat. 2007-ben még az ország tortája is volt, bár mi akkor nem kóstoltuk, mostmár azért értjük a lelkesedést!

Hozzávalók

8 db tojásfehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
12 g sütőpor
A krémhez:
8 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
5 dl tej
10 dkg porcukor
18 dkg margarin
A díszítéshez:
4 dl habtejszin

 

A kapcsos tortaformát megkenjük margarinnal, egy kevés liszttel, és előkészítjük a piskótát. Előmelegített sütőben megsütjük, ha szükséges tűpróbát alkalmazunk.

Mikor kihűlt kettőbe vágjuk.

Ezután előkészítjük a krémet. A tojássárgákat 2 csomag vanília cukorral elkeverjük, kis adagokban hozzákeverjük a lisztet és a tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, és félretesszük hűlni. Addig a margarint és  a porcukrot habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

Felkeverjük a tejszínt, közben az alsó lapot megkenjük krémmel, és az oldalát is. Ezután következik a tejszínhab, ezzel is megkenjük az oldalát, ezt megismételjük még egyszer.

Ha szeretnénk tejszínhab felhőcskékkel díszíthetjük, ahogy mi is tettük. És íme az egyik legfinomabb süti, amit valaha ettünk, a madártej torta!

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago