Nem is olyan rég kedvet kaptunk egy kis retró madártej összedobásához, ám végül úgy döntöttünk, csak nem elégszünk meg ennyivel. Most készítettük el először, és kis túlzással, de leesett tőle az állunk. Madártej torta, mi így szeretünk!

Ha egy igazi édes és tömény tortára vágynál (na persze a szó pozitív értelmében), akkor a madártej tortánál keresve sem találsz jobbat. 2007-ben még az ország tortája is volt, bár mi akkor nem kóstoltuk, mostmár azért értjük a lelkesedést!

Hozzávalók

8 db tojásfehérje
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
12 g sütőpor
A krémhez:
8 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
5 dl tej
10 dkg porcukor
18 dkg margarin
A díszítéshez:
4 dl habtejszin

20200112 142410 scaled

 

A kapcsos tortaformát megkenjük margarinnal, egy kevés liszttel, és előkészítjük a piskótát. Előmelegített sütőben megsütjük, ha szükséges tűpróbát alkalmazunk.

Mikor kihűlt kettőbe vágjuk.

Ezután előkészítjük a krémet. A tojássárgákat 2 csomag vanília cukorral elkeverjük, kis adagokban hozzákeverjük a lisztet és a tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük, és félretesszük hűlni. Addig a margarint és  a porcukrot habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

Felkeverjük a tejszínt, közben az alsó lapot megkenjük krémmel, és az oldalát is. Ezután következik a tejszínhab, ezzel is megkenjük az oldalát, ezt megismételjük még egyszer.

Ha szeretnénk tejszínhab felhőcskékkel díszíthetjük, ahogy mi is tettük. És íme az egyik legfinomabb süti, amit valaha ettünk, a madártej torta!

Hirdetés: