interfood narancs

  • A kutatók szerint a narancs egy hibrid növény, tehát nem fordult elő önálló fajként a természetben. Úgy gondolják, hogy a narancs két gyümölcs – a pomelo és a mandarin – keresztezése révén jött létre. Nem ismert, hogy pontosan mikor hozták létre az első narancsot, de az korai hibrid egyedek rendkívül ritkák és drágák lehettek.
  • A narancs Délkelet-Ázsiából és Malajziából származik, Ázsiából először Európába, majd később Amerikába került. Ma a világ számos részén termesztik, a legnagyobb mennyiséget Brazíliában. A termesztett narancs jelentős részéből narancslét készítenek.interfood narancs
  • Jelenleg több mint 600 narancsfajta lé
    tezik világszerte, ezek között találhatunk mindenféle ízű, illatú, színű fajtákat. Létezik olyan narancsfajta, aminek a héja érett állapotban is erőteljes zöld színű marad.
  • A narancsfa virága fehér színű és intenzív, kellemes illatú. A kozmetikai iparban gyakran használják ezt az illatot.
  • A narancs nem utánérő gyümölcs, tehát nem lehet éretlenül leszedni. Az az ideális, ha a fáról már csak érett állapotban szüretelik le.
  • A narancs fontos szerepet töltött be a skorbut gyógyításában. Ez a C-vitamin hiánya okozta táplálkozási betegség körülbelül 2 millió tengerész halálát okozta a 16. és a 18. század között. De hiába fedezték fel az okát, a tengerészek még évekig küzdöttek a betegséggel, a tengeren töltött hosszú hónapok során ugyanis nem tudták megakadályozni a gyümölcsök megromlását.
  • Habár a narancslé a világ legnépszerűbb gyümölcsitala, a friss gyümölcs fogyasztása egészségesebb, mint a narancsléivás, ami ugyan finom, de nagyon sok cukrot tartalmaz.

Ahhoz, hogy szervezetünk egészséges tudjon maradni, fontos a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás, valamint a kiegyensúlyozott, változatos étrend. Ha a főzés már sehogy sem fér bele a napjába, rendeljen finom ételeket az Interfoodtól, így marad ideje a többi teendőre!

Hirdetés: