A burgonyakrémleves egy végtelenül egyszerű, ugyanakkor olcsó fogás, a fűszerezés pedig csakis rajtunk múlik. 

Az ősz beköszöntével előszeretettel kutatunk a meleg levesek és krémlevesek receptjei után, amik különösen jól esnek a hűvös és borongós időben. Bár a krumpli elég puritán zöldség, meglepően finom, és selymes leves készíthető belőle.

Még laktatóbbá tehetjük, ha baconnal, kenyérkockákkal vagy reszelt sajttal spékeljük meg.

burgonyakrémleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Weight Watchers

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
  • szerecsendió

A krumplit pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk kis darabokra. A hagymát aprítssuk fel, és kevés zsiradékon pirítsuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és ezzel együtt is pirítsuk kicsit. Rakjuk hozzá a krumplit, kicsit futtassuk meg, majd öntsuk fel annyi vízzel, hogy ellepje.

Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, morzsoljuk bele a leveskockát, majd fedjük le, és főzzük puhára körülbelül 15 perc alatt. Ezt követően pépesítsük botmixerrel, majd tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk össze. Elég, ha egyet-kettőt rottyan, utána kóstolhatunk is, ha kell, még ízesítsünk rajta. Húzzuk le a tűzről, és forrón, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Kész is a burgonyakrémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: