Hírek

Paradicsomos káposzta, amely tutira jobb lesz, mint a menzán

A menzán mi ki nem állhattuk, ám adtunk neki egy új esélyt. Köményesen és szaftos sült oldalassal tálalva igazán mennyei fogás lett a paradicsomos káposzta. 

Őszinték leszünk: sosem szerettük a paradicsomos káposzát, a menzai verzióval pedig egyenesen ki lehetett minket kergetni a világból. Aztán megkóstoltuk a nagyi verzióját, és dobtunk egy hátast, ugyanis kifejezetten megkedveltuk a korábban gyűlölt ételt.

Nem egy bonyolult étel, ám fogadjunk meg egy-két tanácsot, például, hogy a paradicsomos káposzta édesen lesz igazán finom, ám a cukrozást soha ne vigyük túlzásba. A paradicsom édes ízvilágát tökéletesen ellensúlyozza majd egy finom és fűszeres oldalas, de kedvünk szerint tálalhatjuk azzal, amivel csak szeretnénk.

Hozzávalók

  • 1 szép nagy fej káposzta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 liter házi paradicsomlé
  • 3-4 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 evőkanálnyi – ízlés szerint lehet több – cukor
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • olaj, vagy valamilyen zsiradék

A káposztával kezdd! A külső leveleit szedd le, a torzsát vágd ki, majd vágd nagyjából egységes méretű csíkokra az egészet, mosd át jó alaposan, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, majd egy mélyebb edényben, ahol majd jól elfér minden, némi olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szép üveges, mehet hozzá a káposzta, majd a fűszerek, a kömény, a bors, ízlés szerint só, aztán a pirospaprika.

Ha mindent hozzáadtál, öntsd fel a paradicsomlével, és keverd hozzá a sűrítményt is. Fedd le, és hagyd párolódni a káposztát, nagyjából 15 percig.

Amikor ez letelt, kóstold meg, hogy megpuhult-e eléggé, ha már jó, akkor le is veheted a tűzről. Ekkor rakd bele a cukrot ízlésednek megfelelő mennyiségben, keverd jól el, és már kész is vagy.

Borítókép forrása: Receptműhely

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago