Bár egy tésztás ételt nagyon egyszerű összedobni, hogy egy kis rafinériát is csempésszünk bele, érdemes néha a sütőbe is betolni őket pár percre, ahogy a paradicsomos rakott tészta esetében is tesszük. 

Szerencsére már egyre szélesebb a paradicsomszószok választéka a boltokban, és olykor-olykor igazán jó minőségű (olasz) finomságokra is rábukkanni. Bár a minőség minden esetben fontos, itt azonban különösen az, hiszen a rakott paradicsomos tészta esetében viszonylag kevés összetevőt használunk, így a fűszerezésen és a jó alapanyagokon múlik minden.

paradicsomos rakott tészta | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Pennéből is készíthetjük Forrás Delish

Hozzávalók

  • 79.5 dkg paradicsomszósz
  • 2 dl víz
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 dkg bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk
  • 1 tk fekete bors
  • 2 ek szárított oregánó
  • 45.5 dkg Fusilli tészta
  • 4 db paradicsom
  • 5 dekagramm grana padano sa

A paradicsomszószt, a vizet és az olajat egy tálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót. Beleöntjük a tésztát a szószba, majd alaposan összekeverjük.

Egy tepsit vajjal/margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a paradicsomszószos tésztát. A tetejére szépen ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, megszórjuk a sajttal, és 230 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

Miután elkészült, friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: