Gyerekkori nagy kedvencünk a diós tészta, amelyet már-már pofátlanul egyszerű elkészíteni, így mikor nincs kedvünk órákat forgolódni a konyhában, szívesen nyúlunk vissza ehhez a jól bevált recepthez.
Szerintünk sokszor a legegyszerűbb tésztafélék a legfinomabbak, amik nincsenek túlságosan túlgondolva, mégis néhány alapanyaggal is remekül működnek. Az édes tészták közül a grízes mellett abszolút kedvencünk a diós, amelyet gyerekkorunkban még a nagymama házilag gyúrt tésztájából készítettek el nekünk.
Tudjuk, hogy a diós tésztában nincs semmi különös, de szerintünk mégis egyben van az íze, és annyira egyszerű, hogy gyakorlatilag el sem tudjuk rontani.
Hozzávalók
A vízbe beletesszük a sót és az olajat, majd feltesszük egy lábosban a tűzhelyre.
Közben kimérjük a diót és összeaprítjuk. ,majd hozzáadjuk a porcukrot, és alaposan összekevergetjük.
Amikor forr a víz, beletesszük a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzzük, időnként megkeverve, nehogy letapadjon. Ha már puha a tészta, akkor le is szűrhetjük.
A tésztát egy tányérra adagoljuk, és bőségesen megszórjuk a diós-porcukros keverékkel.