Forrás: Tesco

Gyerekkori nagy kedvencünk a diós tészta, amelyet már-már pofátlanul egyszerű elkészíteni, így mikor nincs kedvünk órákat forgolódni a konyhában, szívesen nyúlunk vissza ehhez a jól bevált recepthez. 

Szerintünk sokszor a legegyszerűbb tésztafélék a legfinomabbak, amik nincsenek túlságosan túlgondolva, mégis néhány alapanyaggal is remekül működnek. Az édes tészták közül a grízes mellett abszolút kedvencünk a diós, amelyet gyerekkorunkban még a nagymama házilag gyúrt tésztájából készítettek el nekünk.

Tudjuk, hogy a diós tésztában nincs semmi különös, de szerintünk mégis egyben van az íze, és annyira egyszerű, hogy gyakorlatilag el sem tudjuk rontani.

Hozzávalók

2 l víz
1 evőkanál étolaj
400 g tészta – (szélesmetélt vagy amivel csak szeretnénk)
1 nagy csipet só
A tésztára
150 g dió (egész)
100 g porcukor

 

A vízbe beletesszük a sót és az olajat, majd feltesszük egy lábosban a tűzhelyre.

Közben kimérjük a diót és összeaprítjuk. ,majd hozzáadjuk a porcukrot, és alaposan összekevergetjük.

Amikor forr a víz, beletesszük a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzzük, időnként megkeverve, nehogy letapadjon. Ha már puha a tészta, akkor le is szűrhetjük.

A tésztát egy tányérra adagoljuk, és bőségesen megszórjuk a diós-porcukros keverékkel.

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: