A sajtszósz alapvetően sokféleképpen variálható, és nagyon egyszerűen összerakható. Lehet tálalni sülhúsok mellé, de egy házi készítésű tortilla chipshez is remekül megy.
A szerkesztőség minden tagja rajongással tekint a sűrű, finom sajtszószra, amelyet mi elsősorban steakekhez és tésztákhoz szoktuk tálalni. Bár a boltokban kapható a tasakos, por változat is, mi ezt egyáltalán nem támogatjuk. Egyrészt tele van szükségtelenül sok adalékanyaggal, másrészt lássuk le, meg sem közelítik a házilag készített sajtszósz ízvilágát.
Bár millió változata ismert, nekünk ez az egyik legfinomabb recept közülük, amit valaha kóstoltunk. Kiválóan alkalmas fondü-öntetként is, így ha van otthon fondü-készletünk, akkor ne legyünk restek kipróbálni hozzá.
Egy finom melegszendvicset is remekül feldob egy sűrű, meleg sajtmártás.
A sajtokat lereszeljük.
Egy vastag falú lábasban gyöngyözésig melegítjük a bort, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a sajtot.
A pálinkával elkeverjük a keményítőt, és ha a sajt már felolvadt és finoman bugyog, belekeverjük.
Még pár percig rotyogtatjuk, ha szükséges, frissen őrölt borssal ízesítjük.
Ha szeretnénk fondüként is ideális, de házi tortilla chipshez is remek. Ha úgy tartja kedvünk tálaljuk nyugodtan húsokhoz is, de rántott zöldségekhez is nagyon ízletes lehet
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…