Olcsó, egészséges és különleges – ilyen fogás a csicsókakrémleves, amely pikk-pakk kész, és remek választás egy meleg baráti beszélgetéshez.
A méltatlanul mellőzött csicsókából selymes krémleves készíthető, méghozzá pillanatok alatt. Az említett zöldség remek társ a fogyókúrában, hiszen hosszú időre eltelít, emellett pedig a cukorbetegek étrendjébe is remekül beilleszthető, ugyanis a benne lévő inulin segíti a vércukorszint stabilizálását.
A csicsókakrémleveshez remekül passzol a reszelt sajt, a bacon és a kolbász is.
A csicsókát hámozzuk és mossuk meg alaposan, és daraboljuk 1-2 centis szeletekre.
Magas falú edényben hevítsünk étolajat, majd pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát. Amint egy kevés színt kap, adjuk hozzá a feldarabolt csicsókát, zellert, majd öntsük fel körülbelül 1 liternyi vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedjük le, és főzzük puhára a zöldségeket.
Ha a csicsóka és a zeller megpuhult, vegyük le a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk teljesen selymesre. Adjuk hozzá a tejszínt és a fél kávéskanálnyi szerecsendiót, őrölt köményt, majd forraljuk újra.
Kész is a mennyei csicsókakrémleves: tálaljuk forrón, frissen őrölt borssal és pár perc alatt megpirított, hajszálvékonyra szelt sonkával!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…