Categories: HírekItalok

Seven Hills Tokaj GIN: bitang jól teljesített a magyar gin a nemzetközi porondon

Magyar gin soha ekkora elismerésben nem részesült még, mint a Seven Hills 
Distillery Tokaj GIN-je, amely kiemelkedő eredménnyel térhetett haza a nemzetközi porondról.

Hallottatok már a Seven Hills Tokaj GIN-ről? Ha nem, akkor érdemes lesz vele megismerkedni, ugyanis a piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezésre kerülő THE GIN MASTERS versenysorozaton a magyar gin a legmagasabb, MASTER kitüntetésben részesült. Nem ez volt egyébként az egyetlen alkalom, hogy a hazai párlatot elismerték, 2020 végén ugyanis a TOP 10 nyertes ginek közé is bekerült!

Akinek esetleg a THE GIN MASTERS verseny nem mond semmit, annak azt érdemes tudni róla, hogy a The Spirits Business által megrendezett versenysorozat 2008-as indulása óta mára a világ egyik legrangosabb szeszesitalipari megmérettetésévé nőtte ki magát, ahol az italokat összesen 16 különböző kategóriában értékelik a szakma legjobb érzékszerveivel rendelkező bírái. 2020-ban több mit 300 gin mérettette meg magát a THE GIN MASTERS kiíráson, melyek közül a második fordulóban mindössze 11 italnak ítélték oda a MASTER minősítést – köztük a Tokaj GIN-nek is.

Fotó: Seven Hills

Seven Hills Distillery Bodrogkisfaludon üzemelő fiatal kézműves whisky- és ginfőzde, amely 2020 őszén nyitotta meg kapuit, hogy a Tokaj-hegyaljai földhöz, klímához és hagyományokhoz szorosan kapcsolódva különleges párlatok elkészítésének adjon helyet.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

2 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

2 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago