Spaghetti aglio olio e peperoncino az olasz konyha egyik legegyszerűbb étele, de mégis roppant finom. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz egy remek ebédet vagy vacsorát. Jól hangzik, ugye?
Szerintem nem vagyunk azzal egyedül, hogy gyakran időhiánnyal küszködünk, ezért eszünkbe jutott egy olyan receptet keresni, ami nagyon gyorsan elkészül, ugyanakkor az ízvilága is rendben van. Ekkor botlottunk bele Spaghetti aglio olio e peperoncino nevezetű olasz tésztafélébe.
Jó hír ezenkívül, hogy a vegetáriánusok is fogyaszthatják, ugyanis az eredeti változat nem tartalmaz húst. A húsimádók se búsuljanak azért, ez a tészta úgy variálható, ahogy csak kedvünk tartja, ha szeretnénk nyugodtan dúsíthatjuk hússal is.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd a kés lapjával roppantsuk össze, és pirítsuk meg 5-6 evőkanálnyi olajban alacsony tűzön. Szórjuk hozzá a szárított chilit, és így pirítsuk tovább néhány percig.
A tésztát főzzük meg, majd a főzővízből lecsöpögtetés nélkül egyből emeljük át a már ízesített olajba. Sózzuk, keverjük össze alaposan, majd parmezánnal tálaljuk.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…