Hírek

Spaghetti aglio olio e peperoncino – egy egyszerű, de nagyszerű étel

Spaghetti aglio olio e peperoncino az olasz konyha egyik legegyszerűbb étele, de mégis roppant finom. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz egy remek ebédet vagy vacsorát. Jól hangzik, ugye? 

Szerintem nem vagyunk azzal egyedül, hogy gyakran időhiánnyal küszködünk, ezért eszünkbe jutott egy olyan receptet keresni, ami nagyon gyorsan elkészül, ugyanakkor az ízvilága is rendben van. Ekkor botlottunk bele Spaghetti aglio olio e peperoncino nevezetű olasz tésztafélébe.

Jó hír ezenkívül, hogy a vegetáriánusok is fogyaszthatják, ugyanis az eredeti változat nem tartalmaz húst. A húsimádók se búsuljanak azért, ez a tészta úgy variálható, ahogy csak kedvünk tartja, ha szeretnénk nyugodtan dúsíthatjuk hússal is.

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 3 gerezd fok hagyma
  • szárított chili ízlés szerint
  • 1,5 dl olívaolaj
  • parmezán sajt

A fokhagymát tisztítsuk meg, majd a kés lapjával roppantsuk össze, és pirítsuk meg 5-6 evőkanálnyi olajban alacsony tűzön. Szórjuk hozzá a szárított chilit, és így pirítsuk tovább néhány percig.

A tésztát főzzük meg, majd a főzővízből lecsöpögtetés nélkül egyből emeljük át a már ízesített olajba. Sózzuk, keverjük össze alaposan, majd parmezánnal tálaljuk.

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago