Spaghetti aglio olio e peperoncino az olasz konyha egyik legegyszerűbb étele, de mégis roppant finom. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz egy remek ebédet vagy vacsorát. Jól hangzik, ugye?
Szerintem nem vagyunk azzal egyedül, hogy gyakran időhiánnyal küszködünk, ezért eszünkbe jutott egy olyan receptet keresni, ami nagyon gyorsan elkészül, ugyanakkor az ízvilága is rendben van. Ekkor botlottunk bele Spaghetti aglio olio e peperoncino nevezetű olasz tésztafélébe.
Jó hír ezenkívül, hogy a vegetáriánusok is fogyaszthatják, ugyanis az eredeti változat nem tartalmaz húst. A húsimádók se búsuljanak azért, ez a tészta úgy variálható, ahogy csak kedvünk tartja, ha szeretnénk nyugodtan dúsíthatjuk hússal is.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd a kés lapjával roppantsuk össze, és pirítsuk meg 5-6 evőkanálnyi olajban alacsony tűzön. Szórjuk hozzá a szárított chilit, és így pirítsuk tovább néhány percig.
A tésztát főzzük meg, majd a főzővízből lecsöpögtetés nélkül egyből emeljük át a már ízesített olajba. Sózzuk, keverjük össze alaposan, majd parmezánnal tálaljuk.
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…