Spaghetti aglio olio e peperoncino az olasz konyha egyik legegyszerűbb étele, de mégis roppant finom. Mindössze 20 perc alatt elkészíthetsz egy remek ebédet vagy vacsorát. Jól hangzik, ugye? 

Szerintem nem vagyunk azzal egyedül, hogy gyakran időhiánnyal küszködünk, ezért eszünkbe jutott egy olyan receptet keresni, ami nagyon gyorsan elkészül, ugyanakkor az ízvilága is rendben van. Ekkor botlottunk bele Spaghetti aglio olio e peperoncino nevezetű olasz tésztafélébe.

Jó hír ezenkívül, hogy a vegetáriánusok is fogyaszthatják, ugyanis az eredeti változat nem tartalmaz húst. A húsimádók se búsuljanak azért, ez a tészta úgy variálható, ahogy csak kedvünk tartja, ha szeretnénk nyugodtan dúsíthatjuk hússal is.

Hozzávalók

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 3 gerezd fok hagyma
  • szárított chili ízlés szerint
  • 1,5 dl olívaolaj
  • parmezán sajt

16746720699 c71592ccc1 z

A fokhagymát tisztítsuk meg, majd a kés lapjával roppantsuk össze, és pirítsuk meg 5-6 evőkanálnyi olajban alacsony tűzön. Szórjuk hozzá a szárított chilit, és így pirítsuk tovább néhány percig.

A tésztát főzzük meg, majd a főzővízből lecsöpögtetés nélkül egyből emeljük át a már ízesített olajba. Sózzuk, keverjük össze alaposan, majd parmezánnal tálaljuk.

Hirdetés: