Bár a kápia sütve, főzve és nyersen is isteni, a sültpaprika-krémleves az egyik legfinomabb verziója, amit valaha kóstoltunk.

Nincs szendvics kápia nélkül, egész egyszerűen azért, mert ez az egyik legízleteseb paprikafajta, amit itthon a piacokon kapni. Bár nagyon sokoldalú és ízletes alapanyag, levesként talán még kevesen próbálták, pedig a sült paprika egészen mesteri szintre képes emelni ezt a műfajt.

A kápiából készült sültpaprika-krémleves valami egészen páratlan fogás, és bár tényleg nagyon ízletes, jobb ha tudjuk, hogy nem egy ripsz-ropsz összedobható fogás. Nem azért, mert különösebb konyhai szaktudást igényel az elkészítése, hanem mert csak a paprikák sütési ideje körülbelül fél órát vesz igénybe.

sültpaprika-krémleves | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Food Network

Hozzávalók

0.5 kg kápia paprika
3 dl csirke alaplé
1 db salottahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
1 ek olívaolaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)

 

A paprikát 220 fokon megsütjük kb. 25-30 perc alatt, úgy hogy közben többször is megforgatjuk.

Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját, a magházát, magokat és ereket pedig úgyszintén leszedjük.

A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megpirítjuk.

Felöntjük az alaplével, amikor pedig forr, akkor beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát (néhányat félreteszünk a díszítéshez).

Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával.

Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és még egyet forralunk rajta.

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: