Hirdetés:

Szalmonella szennyezettség miatt a Tesco Global Áruházak Zrt. visszahívja és a forgalomból is kivonja TS snack csípős 100 g (Tesco Pepperoni Hot – feldolgozott húskészítmény) elnevezésű termékét. 

A közlemény szerint a TS snack csípős snackkolbász 100 grammos kiszerelésének azt a sorozatát érinti a visszahívás, amelynek lejárati ideje 2022.01.25. Mivel a termékben szalmonellát mutattak ki, az alábbi azonosítóval rendelkező terméknek semmilyen formában nem ajánlott a fogyasztása.

Bejelentő: Tesco Global Áruházak Zrt. (Budaörs)
Termék megnevezése: TS  snack csípős 100 g (Tesco Pepperoni Hot – feldolgozott húskészítmény)
Márka: Tesco
Kép a termékről:

szalmonella tesco
Fotó: Nébih

Probléma jellege: Salmonella szennyezettség
Lejárat: 2022.01.25.
Tételszám: 21286058
Kiszerelés: 100 g
EAN: 5051007129534
TPN: 120395023

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is kiadta a figyelmeztetést az esetről, amelyben kérik, hogy a megvásárolt termékeket vigyék vissza bármely magyarországi Tesco üzletbe, a vételárat pedig a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.

A szalmonella baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges – olvasható a Nébih oldalán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház