Aldi nébih
Fotó: Aldi

Az Aldi Magyarország Németországból származó müzlit hívott vissza, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kéri az embereket, hogy ne fogyasszanak a termékből. 

Natur Aktiv Bio gabonakeverék 750 g nevű termékének 2021. augusztus 26-i lejáratú tételeit hívja vissza az Aldi, melynek oka, hogy a termékhez felhasznált szezámmag etilén-oxiddal szennyezett. A vásárlók a terméket bármely magyarországi Aldi üzletbe visszavihetik, és a vásárlást bizonyító nyugat hiányában is visszakapják a müzli árát.

Adatok:

Termék neve: Natur Aktiv Bio Basis Müsli 5-Korn-Mix

Probléma jellege: A termékhez felhasznált szezámmag etilén-oxiddal szennyezett

Bejelentő: RASFF (Németország)

Minőségmegőrzési idő: 26.08.2021

Származási ország: Németország

Forgalmazó: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

Forgalmazói intézkedés: Termékvisszahívás

 

Aldi nébih
Fotó: Aldi

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal oldalán az etilén-oxiddal kapcsolatban azt írják, hogy egy szintetikusan előállított gáz, használják intermedierként más szerves anyagok előállítására (pl. etilén glikol), orvosi berendezések sterilizálására és egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint fertőtlenítésére (pl. Indiában a szezámmagot Salmonella ellen). Az Európai Unióban az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos. Az etilén-oxid hosszútávú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: