A bólé tipikus partiital, amellyel nagy sikert lehet aratni, ráadásképpen szupergyorsan összerakható. Négy szuper bólé recept Szilveszterre!

Bólé-történet

George Brydges Rodney az 1700-as évek vége felé San Domingo közelében egész napos küzdelemben leverte a franciákat. Hatalmas győzelmét egy fényűző puncspartival szerette volna megünnepelni, ám nem talált akkora hordót, amelyben elegendő puncsot tudtak volna összekavarni az összegyűlt embertömegnek. George Brydges ezért a sziget egyik villájának a medencéjét tisztítatta ki, majd töltötte meg 4 tonna vízzel, 600 üveg konyakkal, 600 üveg rummal, 1200 üveg malagával, közel 280 kg cukrorral, 2600 darab citromommal és naranccsal, valamint több száz szerecsendióval. Mai elvevezését, a bólét is az angol medence azaz “bowle” szóból kaphatta.

Mindegyik bólé recept esetében tulajdonképpen ugyanaz az alapképlet: öntsük a hozzávalókat egy tálba, keverjük össze és fogyasztás előtt legalább 15 percre tegyük hűtőbe.

punch 1866144 1280

Fűszeres bólé

Hozzávalók

  • 1 l fehérbor
  • 1 l vörösbor
  • 5 narancs
  • 1-1 kanál rum, triple sec és meggylikőr
  • 1-1 kiskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 20 dkg cukor

Mangó bolé

Hozzávalók

  • 3 db érett mangó
  • 10 cl sárgabaracklikőr
  • 8 cl barna rum
  • 2 narancs leve
  • 2 citrom leve
  • 4 ek cukor
  • 2 üveg száraz fehérbor
  • 2 üveg száraz pezsgő

Ananászos eperbólé

Hozzávalók

  • 1 ananász
  • 800 g eper
  • 8 evőkanál kókuszlikőr
  • 8 evőkanál fehér rum
  • 8 evőkanál citromlé
  • 1,6 l behűtött, szűrt almalé vagy félédes fehérbor

Lurkók kedvence bólé

Hozzávalók

  • 2 liter szőlős üdítőital
  • déligyümölcs (narancs, mandarin, banán, citrom, grapefruit,
  • egyéb gyümölcs (alma, körte, cseresznye, barack, esetleg meggybefőtt)
  • 1 üveg befőttlé
  • 5 dkg mazsola
  • rumaroma
Hirdetés: