A zabpelyhes palacsinta finom és tápláló reggeli, amely édesen és sósan is éppúgy elkészíthető.
A zabhelyhes palacsinta remek választás egy kemény nap előtt, mert a zab szuperül képes ellátni a szervezetet energiával az egész délelőtt folyamán. Bár nem igényel komolyabb konyhai hadműveletet az elkészítése, inkább a ráérősebb reggeleken álljunk neki elkészíteni.
Ha valamilyen édes feltétet kínálunk a palacsintánkhoz, akkor nem csak reggeliként, de akár desszertkén is megállja a helyét. Mi a természetes édesítés mellett döntöttünk, ezért a tésztába kevertünk egy kis banánt is.
A zabpelyhes palacsinta mellesleg rengeteg módon készíthető, nem csupán édesen, de sósan is, akár fokhagymás tejföllel leborítva vagy zöldfűszerekkel feldobva.
A banánokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojást, a zabpelyhet, a margarint és a sütőport.
Robotgéppel habosra keverjük, de ha túl sűrű a massza kis vízzel hígítjuk, majd kis adagokban kisütjük a palacsintákat.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…