A zabpelyhes palacsinta finom és tápláló reggeli, amely édesen és sósan is éppúgy elkészíthető. 

A zabhelyhes palacsinta remek választás egy kemény nap előtt, mert a zab szuperül képes ellátni a szervezetet energiával az egész délelőtt folyamán. Bár nem igényel komolyabb konyhai hadműveletet az elkészítése, inkább a ráérősebb reggeleken álljunk neki elkészíteni.

Ha valamilyen édes feltétet kínálunk a palacsintánkhoz, akkor nem csak reggeliként, de akár desszertkén is megállja a helyét. Mi a természetes édesítés mellett döntöttünk, ezért a tésztába kevertünk egy kis banánt is.

A zabpelyhes palacsinta mellesleg rengeteg módon készíthető, nem csupán édesen, de sósan is, akár fokhagymás tejföllel leborítva vagy zöldfűszerekkel feldobva.

zabpelyhes-palacsinta
Forrás: Lil’Luna

Hozzávalók

  • 2 nagyobb banán (30 dkg)
  • 2 tojás
  • 6 dkg apróra tört zabpehely vagy zabpehelyliszt
  • fél tk sütőpor
  • 4 dkg sütőmargarin

A banánokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojást, a zabpelyhet, a margarint és a sütőport.

Robotgéppel habosra keverjük, de ha túl sűrű a massza kis vízzel hígítjuk, majd kis adagokban kisütjük a palacsintákat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: