A kapros tökfőzelék az egyik legkedvesebb főzelékfélénk, amelyet tejszínnel elképesztően krémessé tehetünk.
A gyalult tök és a kapor igazi Jolly Joker páros együtt, amelyből nagyon gyorsan finom főzelék készíthető. Nem szükséges hozzá még fasírtot sem sütni, egy laza tükörtojás is remekül megy hozzá.
Ha kevés az idő, akkor maradjunk inkább az előre legyalult töknél, sok időt spórolunk meg vele!
A tököt megpucoljuk és lereszeljük. Ha sietünk, akkor vásároljunk a boltban gyalult tököt.
A tököt a fazékba tesszük és felöntjük 1/2 liter vízzel.
Sót teszünk bele és babérlevelet, majd mehet hozzá a felaprított kapor is. Együtt puhára főzzük.
Egy másik, kisebb edénybe olajat öntünk és liszttel rántást készítünk. Amikor aranysárgára sül a rántás levesszük, 1 kk pirospaprikát szórunk, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel.
A megfőtt tökre öntjük és egyet forralunk rajta.
Ecettel ízesítjük.
Maradék pörkölttel, sült kolbásszal, fasírttal vagy tükörtojással is tálalhatjuk.
Kész is az isteni tökfőzelék, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…