Az almaleves nem csak a nagy nyári melegben, de télies fűszerekkel készítve télen is nagyon jól tud esni.
Bár a gyümölcslevesre alapvetően nyári ételként tekintünk, mégsem kell róla lemondanunk télen sem, hiszen a könnyű és gyümölcsös fogás kifejezetten jól tud esni a sok nehéz, téli ételek közepette.
Bár gyümölcslevest lényegében bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, mivel az alma szinte minden időszakban kapható, így a beszerzése sem okoz majd gondot.
Hozzávalók
- 4 alma
- 2,5 dl tej
- 3 dl tejszín
- 2 dl bor
- 2 rúd fahéj
- fél tasak vaníliapuding
- 1 teáskanál citromlé
- cukor
- szegfűszeg
Az almákat először meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, és kisebb szeletekre felvágjuk. Ezután ráfacsarjuk a citromlevet, majd feltesszük főni annyi vízbe, amely éppen hogy ellepi. Ezután mehet hozzá a fahéj, a szegfűszeg és kevés cukor is, amellyel együtt kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Közben tejben a pudingport simára dolgozzuk, és több részletben, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az almához. Három-négy perc alatt szépen összeforraljuk.
Ha kevésbé szeretjük darabosan, akkor turmixoljuk össze, szükség esetén még ízesíthetünk is rajta. Ha kész, töltsük csészébe a levest. Tejszínhabbal, mentalevéllel vagy akár bazsalikommal is díszíthetjük.
Kész is a télies almaleves , jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]