Kicsivel ráérősebb reggeleken érdemes nekiállni elkészíteni a tojással töltött paradicsom receptjét, amely picit pepecselős, de minden perce megéri a fáradozást. 

Imádjuk a tojásos reggeliket, de mint minden jót ezt is meg lehet unni. Ha már elég volt a rántotta-tükörtojás kombóból akkor érdemes kipróbálni a tojással töltött paradicsomot, amelyet valamivel macerásabb elkészíteni az említett tojásos ételeknél, de megéri a bíbelődést.

A tojásos tölteléknél bízzunk a fantáziákban, és nyugodtan fűszerezzünk kedvünkre, a snidling például remekül passzol hozzá. Aki pedig az erősebb ízekért rajong, mozzarella helyett válasszon intenzívebb ízvilágú sajtot.

Tojással töltött paradicsom
Forrás: Sieved

Hozzávalók

  • 20 dkg mozzarella
  • 6 db nagy paradicsom
  • 6 db tojás
  • 0.5 dl tejszín
  • bors
  • zöldfűszerek

A paradicsomokat mossuk meg jó alaposan, majd egy konyhai papírtörlő segítségével csepegtessük le.

Vágjuk le a tetejüket, a belsejüket pedig kanalazzuk ki. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikbe külön-külön üssünk bele egy-egy tojást.

A tetejüket locsoljuk meg tejszínnel, majd tegyük rá a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott mozzarellát. Egy olívaolajjal kíkent tepsiben szépen rendezzük el a töltött paradicsomokat.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük körülbelül 30 percig.

Ha a tojás éppen megszilárdul, a sajt pedig megpirul, kiverhetjük a sütőből.

Ha kész a tojással töltött paradicsom, akkor ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerekkel, például snidlinggel, és melegen tálalva fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: