Kicsivel ráérősebb reggeleken érdemes nekiállni elkészíteni a tojással töltött paradicsom receptjét, amely picit pepecselős, de minden perce megéri a fáradozást.
Imádjuk a tojásos reggeliket, de mint minden jót ezt is meg lehet unni. Ha már elég volt a rántotta-tükörtojás kombóból akkor érdemes kipróbálni a tojással töltött paradicsomot, amelyet valamivel macerásabb elkészíteni az említett tojásos ételeknél, de megéri a bíbelődést.
A tojásos tölteléknél bízzunk a fantáziákban, és nyugodtan fűszerezzünk kedvünkre, a snidling például remekül passzol hozzá. Aki pedig az erősebb ízekért rajong, mozzarella helyett válasszon intenzívebb ízvilágú sajtot.
A paradicsomokat mossuk meg jó alaposan, majd egy konyhai papírtörlő segítségével csepegtessük le.
Vágjuk le a tetejüket, a belsejüket pedig kanalazzuk ki. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikbe külön-külön üssünk bele egy-egy tojást.
A tetejüket locsoljuk meg tejszínnel, majd tegyük rá a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott mozzarellát. Egy olívaolajjal kíkent tepsiben szépen rendezzük el a töltött paradicsomokat.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük körülbelül 30 percig.
Ha a tojás éppen megszilárdul, a sajt pedig megpirul, kiverhetjük a sütőből.
Ha kész a tojással töltött paradicsom, akkor ízlés szerint szórjuk meg zöldfűszerekkel, például snidlinggel, és melegen tálalva fogyasszuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…