tócsni
Forrás: Cookpad

A tócsni egy remek filléres fogás, amelyet ha tökből készítünk, jóval könnyedebb lesz, mint a hagyományos, amelyet krumpliból szokás. 

A tócsni az az étel, amelynek annyi neve van, hogy még felsorolni is nehéz. Csak hogy mondjuk néhányat:  bandurák, bere, beré, berét, berhe, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, hadirántotta, harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, és itt nem áll meg a sor.

A hagyományos tócsnit reszelt krumpliból, lisztből és tojásból készítik, ám lényegében bármiből összerakhatjuk. A zsenge tök például remek megoldás, amivel jóval könnyedebb ételt kapunk, mintha krumpliból csinálnánk.

A töknek jól áll az édeskés íz, ezért érdemes valamilyen édesebb fajta hagymát – lilát vagy fehéret – reszelni mellé, illetve egy pici cukorral is fokozhatjuk az ízvilágot – persze csak, ha szeretnénk.

tócsni
Forrás: Receptekneked

Hozzávalók

  • 1kg spárgatök
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • 1db tojás
  • étolaj

A tököt tisztítás és hámozás után lereszeljük, besózzuk, majd 10-15 perc után kinyomkodjuk. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz olyan állaghoz, mint a sűrű nokedlitészta, valamint a mennyiségtől függően 1-2 tojást, sót és feketeborsot adunk hozzá ízlés szerint.

Bő forró olajban spicckanálnyi adagokban kisütjük. Magában vagy tejföllel is nagyon finom, ám mindenekelőtt frissen fogyasztva a legfinomabb szerintünk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: Mindmegette

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: