Categories: Hírek

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy igazán merész újdonsággal rukkolt elő: itt az Erős Pistás Torma, ami egyesíti a torma friss csípősségét és az ikonikus Erős Pista paprikás erejét. Limitált kiadás, különleges íz, tökéletes kiegészítője a húsvéti lakomának – vagy bármely hétköznapnak, ha valami extra ízre vágysz.

Az új termék nemcsak ízében, de szellemiségében is egyedülálló: egyszerre tiszteleg a hagyományok előtt és hoz friss lendületet az ünnepi asztalra. Legyen szó főtt sonkáról, sült húsról, vagy egy kreatív szendvicsről, az Erős Pistás Torma minden fogást új szintre emel.

Bazsó Rita, az Univer marketingigazgatója szerint:

„Az Erős Pistás Tormában van merészség, játékosság és persze erő is – bízunk benne, hogy a kulináris rajongók új kedvence lesz.”

És ha még nem tudnád, hogyan használd: az Univer chefje, Ulrich Tamás meg is mutatja! Próbáld ki az Erős Pistás tormában pácolt lazacos szendvics receptjét – avokádókrémmel, retekchipsszel, lime-mal és minden jóval megspékelve. A végeredmény: fine dining otthon, tavaszi ízekkel és karakteres csavarral.

⚠️ Figyelem: a termék csak limitált ideig kapható! Aki nem spájzol be most, húsvétra könnyen lemaradhat erről a tüzes újdonságról.

Hozzávalók (2 adaghoz):

 

1 teljes kiőrlésű baguette

200 g friss lazacfilé

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál cukor

1 evőkanál só

2 evőkanál Erős Pistás torma

1 érett avokádó

2 evőkanál Univer majonéz

1 csipet só és bors

1 teáskanál aprított koriander

Fél lime leve

4-5 retek vékonyra szeletelve

2 evőkanál krémsajt vagy vajkrém

 

Elkészítés:

 

Lazac pácolása: Keverjük össze a szójaszószt, cukrot, sót, Erős Pistás reszelt tormát egy kis tálban. A lazacfilét helyezzük egy edénybe, dörzsöljük be jól a páccal, fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára. Helyezzünk rá egy kis súlyt, hogy a pác jól átjárja a halat.

Avokádókrém készítése: Az avokádót villával pépesítsük, majd adjuk hozzá a majonézt, Erős Pistás tormát, sót, borsot, aprított koriandert és a lime levét. Alaposan keverjük össze, hogy krémes állagot kapjunk.

 

Szendvics összeállítása: Vágjuk ketté a baguette-et, és kenjük meg az alsó felét az avokádókrémmel. A pácolt lazacot vékony szeletekre vágva helyezzük rá, majd rakjuk rá a vékonyra szeletelt retket. A baguette tetejét kenjük meg krémsajttal vagy vajkrémmel, és helyezzük rá a szendvics tetejére.

Tálalás: A szendvicset ferdén kettévágva kínáljuk, és élvezzük az ízek harmonikus találkozását!

Nyers Marcell

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

4 hét ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

4 hét ago