Categories: Hírek

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy igazán merész újdonsággal rukkolt elő: itt az Erős Pistás Torma, ami egyesíti a torma friss csípősségét és az ikonikus Erős Pista paprikás erejét. Limitált kiadás, különleges íz, tökéletes kiegészítője a húsvéti lakomának – vagy bármely hétköznapnak, ha valami extra ízre vágysz.

Az új termék nemcsak ízében, de szellemiségében is egyedülálló: egyszerre tiszteleg a hagyományok előtt és hoz friss lendületet az ünnepi asztalra. Legyen szó főtt sonkáról, sült húsról, vagy egy kreatív szendvicsről, az Erős Pistás Torma minden fogást új szintre emel.

Bazsó Rita, az Univer marketingigazgatója szerint:

„Az Erős Pistás Tormában van merészség, játékosság és persze erő is – bízunk benne, hogy a kulináris rajongók új kedvence lesz.”

És ha még nem tudnád, hogyan használd: az Univer chefje, Ulrich Tamás meg is mutatja! Próbáld ki az Erős Pistás tormában pácolt lazacos szendvics receptjét – avokádókrémmel, retekchipsszel, lime-mal és minden jóval megspékelve. A végeredmény: fine dining otthon, tavaszi ízekkel és karakteres csavarral.

⚠️ Figyelem: a termék csak limitált ideig kapható! Aki nem spájzol be most, húsvétra könnyen lemaradhat erről a tüzes újdonságról.

Hozzávalók (2 adaghoz):

 

1 teljes kiőrlésű baguette

200 g friss lazacfilé

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál cukor

1 evőkanál só

2 evőkanál Erős Pistás torma

1 érett avokádó

2 evőkanál Univer majonéz

1 csipet só és bors

1 teáskanál aprított koriander

Fél lime leve

4-5 retek vékonyra szeletelve

2 evőkanál krémsajt vagy vajkrém

 

Elkészítés:

 

Lazac pácolása: Keverjük össze a szójaszószt, cukrot, sót, Erős Pistás reszelt tormát egy kis tálban. A lazacfilét helyezzük egy edénybe, dörzsöljük be jól a páccal, fedjük le, és tegyük hűtőbe egy éjszakára. Helyezzünk rá egy kis súlyt, hogy a pác jól átjárja a halat.

Avokádókrém készítése: Az avokádót villával pépesítsük, majd adjuk hozzá a majonézt, Erős Pistás tormát, sót, borsot, aprított koriandert és a lime levét. Alaposan keverjük össze, hogy krémes állagot kapjunk.

 

Szendvics összeállítása: Vágjuk ketté a baguette-et, és kenjük meg az alsó felét az avokádókrémmel. A pácolt lazacot vékony szeletekre vágva helyezzük rá, majd rakjuk rá a vékonyra szeletelt retket. A baguette tetejét kenjük meg krémsajttal vagy vajkrémmel, és helyezzük rá a szendvics tetejére.

Tálalás: A szendvicset ferdén kettévágva kínáljuk, és élvezzük az ízek harmonikus találkozását!

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

3 nap ago

Nyomj egy gombot – és máris a nyár közepén vagy!

Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…

3 nap ago

A titok a szószban rejlik – így készül az igazi Kansas City BBQ szósz otthon

Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…

1 hét ago

Mire figyelj, ha éjszaka vagy hajnalban indul a géped?

A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…

2 hét ago

Sport és Havita kollagén – Tényleg gyorsítja a regenerációt?

Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…

2 hét ago

Hogyan néz ki általánosságban egy generáltervezési folyamat?

A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…

2 hét ago