Ez a kapros-joghurtos uborkasaláta krémes görög joghurttal készül, és mindössze 15 percet vesz igénybe az elkészítése. 

Rántott, sült dolgok mellé az egyik legnagyobb magyar klasszikus a tejfölös uborkasaláta, de ha mást is kipróbálnál, akkor itt van a kapros-joghurtos változat. Ebben a változatban az uborkát krémes görög joghurttal keverjük össze, de a kaprot és a lilahagymát se felejtsük ki a receptből.

Kapros-joghurtos uborkasaláta

1 db kígyóuborka
50 dkg görög joghurt
1 db lilahagyma
friss kapor
1 tk citromlé
1 fokhagyma
só, bors

Az uborkát megmossuk, legyaluljuk. Besózzuk, és hagyjuk egy keveset állni. A lilahagymát megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk.

Közben a görög joghurtot kikeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és a felaprított friss kaporral. Az uborkáról leöntjük a vizet, és összekeverjük a lilahagymával és a joghurttal.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: