Fotó: One Green Planet
Köztudott, hogy újévkor lencsét kell enni, a lencsefasírt pedig az egyik legjobb formája annak, hogy eleget tegyünk ennek a hagyománynak.
Szinte minden család készít lencsét Újévre, aminek ereje és szerencsehozó képessége abban rejlik, hogy rengeteg apró szemből áll. A babona szerint minél többet fogyaszt belőle valaki, annál szerencsésebb lesz a következő esztendőben: lehet ez lencseleves, lencsesaláta vagy lencsefőzelék, de szerintünk mind közül az egyik legfinomabb a lencsefasírt.
Következő receptünk amellett, hogy „babonás ételként” is megállja a helyét, semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz, így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik a vegán étrend hívei.
A lencsét előző este megtisztítjuk és beáztatjuk, majd másnap sós vízben megfőzzük.
A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk, amíg jó alaposan megszívja magát. Ezután hozzákeverjük a hagymákat, a lencsét, a fűszereket, a mustárt és a szezámmagot.
Vizes kézzel kisebb méretű, csinos fasírtokat formázunk.
A fasírtokat megszórjuk zsemlemorzsával.
Minimális olajban vagy kókuszzsírban kisütjük őket, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat ne szívják magukba.
Melegen tálaljuk, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…