Fotó: One Green Planet
Köztudott, hogy újévkor lencsét kell enni, a lencsefasírt pedig az egyik legjobb formája annak, hogy eleget tegyünk ennek a hagyománynak.
Szinte minden család készít lencsét Újévre, aminek ereje és szerencsehozó képessége abban rejlik, hogy rengeteg apró szemből áll. A babona szerint minél többet fogyaszt belőle valaki, annál szerencsésebb lesz a következő esztendőben: lehet ez lencseleves, lencsesaláta vagy lencsefőzelék, de szerintünk mind közül az egyik legfinomabb a lencsefasírt.
Következő receptünk amellett, hogy „babonás ételként” is megállja a helyét, semmilyen állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz, így azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik a vegán étrend hívei.
A lencsét előző este megtisztítjuk és beáztatjuk, majd másnap sós vízben megfőzzük.
A zabpelyhet leforrázzuk, állni hagyjuk, amíg jó alaposan megszívja magát. Ezután hozzákeverjük a hagymákat, a lencsét, a fűszereket, a mustárt és a szezámmagot.
Vizes kézzel kisebb méretű, csinos fasírtokat formázunk.
A fasírtokat megszórjuk zsemlemorzsával.
Minimális olajban vagy kókuszzsírban kisütjük őket, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat ne szívják magukba.
Melegen tálaljuk, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…